Menu van de maand

 

Iedere maand bieden we 9 verschillende gerechten volgens het seizoens- en marktaanbod.

We werken steevast met verse ingrediënten en alles is home made!
 

MEI 

(tot en met 27 mei)

Ceviche van mooie meid met pompelmoes en yuzu (+ €2,00)
vis – melk – sulfiet

Potato Tonato - gepofte aardappel met crème van tonijn en koriander
ei – mosterd – vis – melk – sulfiet

Balletjes met verse tomatensaus
melk – ei – gluten – selder

Witte pens ‘spécial’ met champignon, rozijn, dragon en pijpajuin
melk – ei – gluten – mosterd – sulfiet

Gegrilde wortels met kappers, tijm en wortelloofpesto
noten – melk

Boekweit met tuinboon, curly kale, munt en gerookte ricotta
melk – soja – sulfiet

Zwarte fregola met kerstomaat, artisjok en basilicum (+ €1,00)
gluten – soja – weekdier

Salade met asperges, ei en anchoïade (+ €2,00)
ei – mosterd – vis – melk – sulfiet

TATIN van bloemkool met komijn
gluten – soja – sulfiet – melk


DESSERTS MEI

Rozenmeringue met blauwe bes en sumak
ei – melk – gluten

Rode biet met crème van donkere chocolade, melkcrunch en kamille  
ei – melk – gluten – soja

 

 

JUNI

(vanaf 30 mei)

Kortgebakken zalm met Za'atar & rozenlabne
vis – sesam – melk – sulfiet

Tomate farci met ouzo (+€2,00)
vis – gluten – selder

Gehaktbrood met veenbes,
pompoenpitten & mangochutney (+€2,00) 

sesam – soja – gluten – melk – sulfiet

Zoetzure prei met krenten & geitenkaas
melk – sulfiet

Couscous met bloemkool, groene kruiden, dadels & feta
gluten – melk – ei – soja – selder – noten

Salade rode biet, koolrabi, spitskool & wasabicrunch
mosterd – pinda – gluten – sesam – sulfiet

Ovengegaarde krielaardappelen met artisjok, 
rozemarijn & citroen

selder – melk – sulfiet

Courgettesalade met dille, abrikoos & pistache
noten – sulfiet

TATIN van venkel met sinaasappel
gluten – melk – sulfiet

 

DESSERTS JUNI

TATIN van abrikoos met mascarpone, lavendel & hazelnoot
gluten – melk – noten

Pistachecake met rabarber, 
kruisbes & gekarameliseerde witte chocolade

gluten – ei – melk – soja

 

Bij Alix streven we ernaar een transparant allergie- en intolerantiebeleid te voeren.
Per gerecht vermelden wij de aanwezige allergenen. Bepaalde ingrediënten of afwerkingen kunnen mogelijks weggelaten of vervangen worden, vraag er gerust naar. Graag geven we mee dat de bereidingen hierdoor steeds licht kunnen wijzigen en dat in een professionele keuken steeds kruiscontaminatie, ondanks onze aandacht hiervoor, mogelijk is.

 

menuvdmaand.jpg

Take away!

Thuis, op kantoor of buiten op een bankje genieten van onze gerechten? Maak je keuze uit het maandmenu en geef minstens 48 uur op voorhand je bestelling door. We zorgen ervoor dat alles klaarstaat en kan afgehaald of gebracht worden. Voor jouw feesttafel geen gedoe met plastic schotels en bakjes maar alles mooi gepresenteerd, klaar om op te dienen!